Poperinge trots op laagste criminaliteitscijfers

Burgemeester Christof Dejaegher, commisaris Bob Mestdagh, Kevin White (dienst integrale veiligheid) en Fritz Vandenbussche, Kristof Lozie en Wally Dequidt. © MD
Redactie KW

“Onze stad had vorig jaar niet alleen de laagste criminaliteitscijfers van de hele politiezone ARRO Ieper, maar ze behoren ook tot de laagste in heel Vlaanderen” zeggen burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) en politiecommissaris Bob Mestdagh niet zonder enige fierheid.

“Uitzonderingen waren diefstal en afpersing, bedrogmisdrijven tegen eigendom en misdrijven tegen familie. Onder die ‘algemene noemers’ zijn het vooral afpersingspogingen en oplichting via internet, het weigeren van bezoekrecht en het niet betalen van onderhoudsgeld die het meest voorkomen”, aldus lokaal politiecommissaris Bob Mestdagh. “Wij raden iedereen aan die mails krijgen omtrent onbestaande facturen of ‘politionele boetes’ om klacht in te dienen. De verzamelde gegevens kunnen wij dan doorgeven, zodat op nationaal niveau de criminele verzenders opgespoord kunnen worden.”

Drugsfeiten

Het meest in het oog springende cijfer was dat van de drugsfeiten. Dat daalde van 46 in 2013 tot 21 in 2014. “Dat heeft vooral te maken met de opbouw van dossiers in 2013, die een jaar later hun weerslag kregen. Soms wordt één dealer opgepakt, die meteen kan gelinkt worden aan een tiental andere dealers of gebruikers. Meestal gaat het om cannabis, maar we zullen niet ontkennen dat hier ook harddrugs aanwezig zijn”, aldus nog de burgemeester en de commissaris.

De dienst Integrale Veiligheid, onder leiding van Kevin White, mocht een nieuw dienstvoertuig in gebruik nemen. De drie gemeentelijke vaststellers van GAS-boetes, Frits Vandenbussche, Kristof Lozie en Wally Dequidt slaagden in een bijscholing, en kregen uit handen van de burgemeester een nieuw brevet.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier