Poolse auto-inbreker verraden door… eigen bloedspoor tot aan zijn huis

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 28-jarige Pool tot tien maanden effectieve celstraf veroordeeld voor de inbraak in een auto in Brugge.

Marek K. raakte bij de feiten gewond aan zijn arm, waardoor de politie simpelweg zijn bloedspoor kon volgen tot aan zijn woning.

Op 25 augustus 2016 om 3.30 uur kreeg de lokale politie van Brugge een melding binnen van een voertuiginbraak. Uit de auto waren de boorddocumenten, een rijbewijs en een gsm gestolen. De speurders ontdekten een bloedspoor dat hen tot bij een woning in de Calvariebergstraat leidde. In het huis werd Marek K. aangetroffen met een open wonde in zijn arm. Bovendien zaten er glasscherven in zijn sokken en lag er een bebloede short op zijn kamer. In de gang lag een mokerhamer die vermoedelijk bij de feiten gebruikt was. Sindsdien zit de beklaagde in voorhechtenis.

Marek K. beweerde dat hij helemaal niet de intentie had om in te breken in de auto. “Ik had te veel gedronken en ben met een fles wodka per ongeluk tegen die autoruit gevallen“, verklaarde de Pool. Volgens de verdediging kon er dan ook enkel sprake zijn van vernieling. Meester Mélanie Sevenant merkte op dat de buit zelfs nooit werd teruggevonden. Het parket dacht K. te kunnen linken aan een hele reeks gelijkaardige feiten, tot bleek dat de man pas begin augustus naar België was gekomen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier