Pooier betrapt na tip van zaakvoerster van hotel in Sint-Michiels

05/10/16 om 19:35 - Bijgewerkt om 19:32

De Brugse strafrechter heeft een 32-jarige man veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 20 maanden voor pooierschap.

Pooier betrapt na tip van zaakvoerster van hotel in Sint-Michiels

G.F. regelde de praktische zaakjes van negen prostituees. Ook een 17-jarig meisje werkte voor de beklaagde.

Begin januari 2015 rook de zaakvoerster van hotel Campanile in Sint-Michiels Brugge onraad. Ze stuurde de vrouw en haar klant niet alleen wandelen, ze verwittigde ook de politie. Even later werd de pooier in de buurt van het hotel gearresteerd. Hij zat enkele maanden in voorhechtenis.

Het onderzoek toonde aan dat de beklaagde het vervoer, de klanten en de hotelletjes regelde voor verschillende prostituees. Tegenover de politie gaf G.F. uiteindelijk de feiten toe, maar op het proces betwistte hij zijn rol als pooier opnieuw. Van enige vorm van dwang was volgens de vrouwen geen sprake.

Het parket dagvaardde G.F. voor het pooierschap over tien vrouwen. De rechter sprak de beklaagde voor één feit vrij en veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 20 maanden met uitstel. De geldboete van 6.000 euro is voor de helft met uitstel.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!