Poltie Westkust roept op tot waakzaamheid na inbraak

Redactie KW

In de Fazantenlaan in de Panne gebeurde vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur een inbraak terwijl het slachtoffer om boodschappen ging.

“De verdachte is een man van vreemde origine, is 1.80 meter groot, heeft donker haar en is mager van gestalte. Hij droeg een bleke jas over zijn schouder”, meldt communicatieverantwoordelijk Ine Deburchgraeve.

“Volgens de buur belde de man om 10.45 uur aan bij de woning van het slachtoffer. De buur zag hem vervolgens naar de achterdeur gaan. Hij dacht dat het slachtoffer de man kende. We willen de burger vragen om alert te zijn en ons zeker onmiddellijk te bellen op het nummer 058 53 30 00 bij het zien van deze persoon, andere verdachte personen of verdachte handelingen. Beter een oproep te veel dan te weinig“, klinkt het.

“Met dergelijke berichten willen we de burger preventief waarschuwen zodat we de dalende trend wat woninginbraken betreft kunnen aanhouden. In 2016 zijn de inbraken met meer dan de helft gedaald tegenover 2015 door het goede werk van onze diensten en het parket, maar uiteraard ook door de alertheid van de burger”, aldus nog Ine Deburchgraeve.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier