Politiezone Westkust betrapt 45 personen op het bezit van drugs

Redactie KW

Het ‘VIP-team’ van PZ Westkust maakt de balans op van de zomer.

Nu de zomervakantie bijna ten einde is, maakt PZ Westkust graag de balans op van een geslaagde zomer voor het vast VIP-team. Uit hun inspanningen kwamen immers heel wat resultaten naar voor. 45 personen werden betrapt op het bezit van drugs (41 met marihuana, 1 met cocaïne, 1 met heroïne en 2 met amfetamines).

Het VIP-team zorgde er ook voor dat de zone gewaarborgd bleef van enkele incidenten. Zij troffen maar liefst 12 verboden wapens aan. 5 personen hadden een mes bij zich, 3 personen waren in het bezit van pepperspray, 2 personen hadden een boksbeugel, 1 persoon een matrak en 1 persoon had onder verdachte omstandigheden een hamer bij zich. Verder trof het VIP-team 12 geseinde personen aan en 6 illegalen.

Vesterking uit Wallonië

Tijdens de zomer kreeg het VIP-team gedurende juli en augustus dagelijks versterking van 4 inspecteurs van het CIK Henegouwen/Bergen/Doornik/Brussel. Hierdoor kon het VIP-team versterkte patrouilles leveren. Zij namen ook de Franstalige verhoren van de ploegen op zich. Dit verhoogde de klantvriendelijkheid naar de Franstalige toeristen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier