Politiezone Vlas vraagt extra alert te zijn voor voertuigen met buitenlandse nummerplaten

Redactie KW

De politiezone heeft sinds kort ook tien extra politiemensen ingezet voor patrouilles in de inbraakgevoelige wijken en buurten in de zone.

De politiezone Vlas vraagt de medewerking van buurtbewoners in de strijd tegen inbraken in woningen. Bij de recent opgehelderde inbraken bleken de daders zich telkens te verplaatsen in voertuigen met een buitenlandse nummerplaat. Daarom vraagt de politie aan de inwoners van Kortrijk, Kuurne en Lendelede om extra aandacht te hebben voor verdachte personen en voertuigen met een buitenlandse nummerplaat, waarvan je als bewoner of passant al vlug weet dat die niet thuishoren in een bepaalde buurt of woonwijk.

Bij het zien van dergelijke verdachte zaken wordt verzocht om altijd en onmiddellijk de politiediensten te verwittigen. Door de alertheid en medewerking van de buurtbewoners, die vaak cruciaal is, heeft de politiezone Vlas ook in het verleden al enkele inbrekers kunnen oppakken. De politiezone Vlas is 24 op 24 uur bereikbaar via het algemeen oproepnummer 056 23 96 11, dit naast het gekende noodnummer 101. Elke melding wordt met de nodige discretie behandeld.

Extra acties en blauw op straat

De politiezone Vlas startte midden maart met sterk verhoogde toezichten en patrouilles in de inbraakgevoelige buurten en wijken. Daarbij worden dagelijks tien extra politiemensen ingezet uit alle operationele diensten van het korps. Zij worden daarin bijgestaan door de permanente inzet van het ANPR-voertuig, dat focust op nummerplaatherkenning. Die extra toezichten en patrouilles worden dagelijks geëvalueerd, zodat flexibel kan bijgestuurd worden, dit bijvoorbeeld op basis van informatie van buurtbewoners. De inzet van extra politiemensen komt bovenop de al bestaande en dagelijks uitgevoerde acties vanuit het project Villadaily, waarbij telkens al 6 tot 10 politiemensen actief zijn in de strijd tegen inbraken.

De concrete uitvoering van de toezichten gebeurt door zowel anonieme als geüniformeerde patrouilles, die telkens heel zichtbaar en aanspreekbaar aanwezig zijn in de woonwijken. Daarbij worden gerichte controles uitgevoerd van verdachte personen en voertuigen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier