Politiezone Vlas houdt extra oogje in het zeil in openluchtzwembad

07/07/17 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:22

Nu het openluchtzwembad aan de Abdijkaai de deuren opende voor het nieuwe seizoen, acht de politie van de zone Vlas het belangrijk dat iedereen in een veilige en aangename omgeving kunnen genieten van een frisse duik.

Politiezone Vlas houdt extra oogje in het zeil in openluchtzwembad

De voorbije jaren waren er tijdens topdagen regelmatig problemen met bezoekers die het niet zo nauw nemen met de richtlijnen. Vandaar dat de PZ Vlas samen met het stadsbestuur een structurele manier van aanpak voor de zomer 2017 heeft uitgewerkt. De richtlijnen over de tarieven, de sportkaart, het type zwemkledij ... werden goed op voorhand gecommuniceerd en zijn ook duidelijk zichtbaar in het zwembad.

Preventief oogje

"De politiezone Vlas zal daarnaast dagelijks zichtbaar aanwezig zal zijn in en rond het zwembad", vertelt woordvoerder Thomas Detavernier verder. Daarvoor werd zelfs een tijdelijke politiepost ingericht die een duidelijk overzicht geeft over de zwembadsite. "Afhankelijk van het weer en de daarbij horende drukte, zal de aanwezigheid van de politie aangepast worden."

Delen

"Het openluchtzwembad is en blijft een plaats voor ontspanning en recreatie"

De opdrachten van de agenten hebben vooral een preventief karakter. "Maar indien nodig zal er kordaat opgetreden worden tegen de eventuele amokmakers. De politiemensen staan hierbij voortdurend in nauw contact met de redders en de andere medewerkers van de stad."

Volgens Detavernier is een bezoek aan het zwembad sinds jaar en dag een traditie bij zowel groot als klein en is voor iedereen een welgekomen verfrissing. "Dit positieve imago willen alle partners met vereende krachten bestendigen en verderzetten. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat dat het openluchtzwembad in Kortrijk een plaats voor ontspanning en recreatie is en blijft."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!