Politiezone Vlas heeft een paar drukke nachten achter de rug

30/06/17 om 18:21 - Bijgewerkt om 18:20

In de nacht van donderdag op vrijdag kon de politiezone Vlas 6 mannen oppakken die verdacht worden van het plegen van 1 of meerdere inbraken.

Politiezone Vlas heeft een paar drukke nachten achter de rug

In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 juni 2017 werd in een handelszaak aan het Deken Zegerplein in Kortrijk ingebroken en werd een aanzienlijke som geld gestolen. Dankzij efficiënt speurwerk met daarbij de analyse van de opgenomen camerabeelden van de handelszaak, kon een dader geïdentificeerd worden. Alle interventieteams kregen een persoonsbeschrijving mee en afgelopen nacht werd een verdachte door een alerte politiepatrouille herkend en opgepakt. De verdachte die de feiten zou hebben gepleegd, is minderjarig en werd door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling.

In de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 03.35 uur, merkte een politiepatrouille een verdacht voertuig met Franse nummerplaat op ter hoogte van de Klaverstraat en de Tarwelaan in Kortrijk. Wanneer de inzittenden van het politievoertuig opmerkten, probeerden zij weg te vluchten. Het voertuig werd even verderop staande gehouden. De inzittenden werden gecontroleerd en werd er inbrekersmateriaal aangetroffen. De 4 verdachten, waarvan 1 minderjarig is, hebben de Franse nationaliteit en werden aangehouden.

In diezelfde nacht, omstreeks 04.35 uur, werd een inwoner van de Vier Linden in Heule wakker door het geluid van een inbreker. Hij slaagde erin de inbreker te overmeesteren in zijn tuin en vast te houden totdat de politie, gealarmeerd door zijn vrouw, ter plaatse was. De verdachte is minderjarig en woonachtig te Gent. Hij werd ter beschikking gesteld van het jeugdparket te Gent.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!