Politiezone RIHO doekt drugsnetwerk op… en vindt onder meer een harpoen

Redactie KW

Sinds het begin van dit jaar voert de drugssectie van de recherche van de politiezone RIHO een onderzoek naar een bende die zich bezighoudt met de verkoop van speed, cocaïne, XTC en cannabis. De dealers zijn hoofdzakelijk in de streek van Roeselare en Izegem actief, maar hadden ook klanten in Kortrijk en aan de kust.

Op 15 maart werden de hoofdverdachten uit het onderzoek opgepakt. Er werden drie huiszoekingen uitgevoerd in Roeselare en er was ook een huiszoeking in Moorslede. Hierbij werden in een garagebox 2,2 kg speed, 400 gram cannabis en 189 gram cocaïne aangetroffen. Eén van de hoofdverdachten had op het ogenblik van de arrestatie een rugzak bij met 548 gram speed.

De daaropvolgende dagen werden nog vijf huiszoekingen uitgevoerd in Roeselare, twee in Izegem en een in respectievelijke Ardooie, Staden en Knokke. Hierbij werden nog 880 XTC-pillen, 800 gram speed, 463 gram cannabis, 40 gram heroïne en 20 gram cocaïne aangetroffen. Ook werd er 6.000 euro drugsgeld in beslag genomen.

Opvallend was dat er bij de verdachten 14 wapens in beslag werden genomen, waaronder zeven vuurwapens. Zes van deze vuurwapens waren luchtdruk- en alarmpistolen. Tijdens de huiszoeking bij één van de hoofdverdachten werd een jachtgeweer met bijhorende munitie gevonden achter de deur in de woonkamer. Bij een andere verdachte werd een schietklare harpoen aangetroffen.

De politie arresteerde 15 verdachten. Zeven personen werden voor de onderzoeksrechter geleid in Kortrijk en zes verdachten werden aangehouden en opgesloten.

(Foto JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier