Politie zoekt dader van gewapende overval op juwelier in Roeselare

27/11/14 om 13:17 - Bijgewerkt om 13:17

Bron: Kw

De dader ging op 20 september met alle juwelen in de winkel aan de haal.

Politie zoekt dader van gewapende overval op juwelier in Roeselare


De Kortrijkse afdeling van het parket van West-Vlaanderen heeft donderdag via de politie een opsporingsbericht laten verspreiden in het kader van een gewapende overval op een juwelier in Roeselare.

De man kwam die septemberdag uit het stadscentrum gewandeld en stapte de juwelierszaak aan Henri Horriestraat binnen. Hij vroeg om enkele zwarte diamanten te mogen zien. Toen de uitbaatster van achter haar toonbank kwam, werd ze bedreigd met een pistool. De man dwong haar alle juwelen uit de zaak en uit de brandkast in een tas te stoppen. Om niet gezien te worden, liet hij de automatische rolluiken langs de straatkant naar beneden. Met snelbinders bond hij de handen en voeten van de vrouw vast. De overvaller verliet de zaak langs de achterzijde en de gemeenschappelijke zijgang langs de Henri Horriestraat.

Gebrekkig Duits

Volgens het parket is de hold-up het werk van een man met licht getaande huid van 30 à 40 jaar oud. Hij is 1,70 à 1,80 meter groot. Op het moment van de feiten droeg hij een bordeaux overhemd, een jeansbroek en een grote zonnebril. De overvaller is rechtshandig, had een lichte baard en droeg zwarte latexhandschoenen. Hij had ook een zwart pistool bij zich. De man sprak Duits, maar dat was duidelijk niet zijn moedertaal.

(BELGA)

>> Wie denkt de dader te herkennen, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op het nummer 0800 30 300. Mailen kan naar opsporingen@politie.be.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!