Politie zet op één dag twee racende motards aan de kant in Izegem

Op het kruispunt van de Mandelstraat met de Roeselaarsestraat besloot de motard, toen de lichten weer op groen sprongen, om eens op het achterwiel te vertrekken en plankgas te geven. © Google Maps
Redactie KW

Beiden haalden ze snelheden tot boven de 120 km per uur waar maar 50 km per uur is toegelaten.

Donderdag zag een motard van de politie van PZ Riho hoe een motorrijder aan hoge snelheid door de Izegemsestraat in Roeselare vlamde. Hij zette de achtervolging in. De motorrijder reed tot aan de verkeerslichten aan het kruispunt van de Roeselaarsestraat met de Mandelstraat in Izegem en moest daar voor het rood licht wachten. De agent had zich intussen op 10 meter achter de motorrijder gezet. Toen hij wou tussenkomen, sprongen de lichten op groen. De motorrijder vertrok op het achterwiel en gaf plankgas. Nog altijd had hij niet opgemerkt dat er een politiemotor achter hem aan reed. Die zag in het stadcentrum een snelheid van 120 km/uur op zijn kilometerteller en zette de snelheidsduivel uiteindelijk aan de kant. De man kreeg een proces-verbaal wegens rijden aan een gecorrigeerde snelheid van 100 km per uur waar hij maar 50 mocht.

Een tweede motorrijder ging donderdag aan 127 km per uur over de Sasbrug in Izegem. Je mag op dat punt maximaal 50 km per uur rijden. Hij werd na een kleine achtervolging aan de kant gezet, nota bene door dezelfde agent die eerder die dag al een laagvlieger uit het verkeer had geplukt.

Van beide motorrijders werd het rijbewijs voor 15 dagen onmiddellijk ingetrokken.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier