Politie Westkust en Arro Ieper waarschuwen voor doven die van deur tot deur gaan

Redactie KW

De politiezone Arro Ieper waarschuwde maandag haar volgers op Facebookpagina om op te letten voor mensen die zich als doven voordoen en bedelen om geld.

Mogelijk verkennen die personen huizen om later in te breken. Ook politie Westkust verspreidde de waarschuwing. “Wees aandachtig voor mensen die zich als doven voordoen en bedelen om geld”, klinkt het op de Facebookpagina van de politiezone Arro Ieper. “Deze mensen gedragen zich verdacht en verkennen mogelijk ook huizen om later in te breken. Meestal zijn ze van vreemde origine en hebben ze een zak van Lidl bij zich. Indien u dergelijke personen opmerkt, bel dan onmiddellijk naar het nummer 057 230 500 om dit te melden.”

Geld aftroggelen

Ondertussen hebben al verschillende mensen gereageerd op het bericht. Ze zeggen de verdachten te hebben gespot in Woesten, Wijtschate, Oostvleteren, Mesen en Nieuwkerke.

Ook de politiezone Westkust verspreidde de waarschuwing. “Wij kregen melding van personen van vreemde origine die van deur tot deur gaan en zo geld proberen af te troggelen. Onze patrouilles konden een aantal van deze personen aantreffen, maar de kans bestaat dat er weer op pad gaan.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier