Politie vindt miljoenen euro's aan bitcoins

05/07/17 om 13:43 - Bijgewerkt om 15:36

In januari 2017 kreeg een hoofdverdachte in een drugszaak een gevangenisstraf van 40 maanden. Andere betrokkenen in dezelfde zaak kreeg een werkstraf van 150 tot 200 uur. Een doordeweekse veroordeling lijkt het; maar niets is minder waar. In dezelfde veroordeling werden ook 942 bitcoins die in beslag werd genomen verbeurd verklaard. Een primeur voor het West-Vlaamse parket.

Dat bitcoins een virtuele munt zijn weten de meesten wel maar dat ze in het crimineel milieu regelmatig als betaalmiddel gebruikt worden is veel minder bekend. Ook voor de rechercheurs van de politiezone Kouter, die de gemeenten Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Oudenburg en Torhout omvat, was het even in het haar krabben toen ze in 2014 deze zaak op het spoor kwamen. De start van het onderzoek deed echter niets vermoeden dat ze met dergelijk financieel ingenieus betaalsysteem zouden worden geconfronteerd.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!