Politie van Kortrijk kan sluwe juwelendief kort na nieuwe diefstal bij de kraag vatten

Redactie KW

Een juwelendief sloeg woensdagnamiddag toe in Kortrijk en ging er met de gouden armband van een vrouw van door, maar lang duurde zijn triomftocht niet.

Woensdag rond halfdrie werd een vrouw ter hoogte van een parkeerautomaat op de parking van de Groeningelaan in Kortrijk aangesproken door een man die in gebroken Duits vroeg om een muntstuk van 2 euro te wisselen. Ze keek in haar portefeuille, maar stelde vast dat ze geen wisselgeld genoeg had. Daarop vroeg de verdachte man haar om voor hem een stuk van 1 euro in de parkeerautomaat te stoppen. Terwijl de vrouw dit deed, nam de man plotseling haar rechterhand vast om zo haar gouden armband te kunnen stelen. Daarna duwde hij het slachtoffer weg. Ze kwam ten val en raakte gewond aan haar hand en voet.

Nog meer juwelen gevonden

Enkele alerte getuigen zagen de verdachte wegvluchten en in een bordeauxkleurig voertuig met Nederlandse nummerplaat stappen. Ze alarmeerden de politiezone Vlas, die meteen een zoekactie startte. Even later werd het voertuig door de politie opgemerkt en onderschept in de omgeving van de Gentsesteenweg. Tijdens het fouilleren van de twee mannelijke inzittenden werd de gestolen armband aangetroffen, samen met nog andere juwelen.

De twee verdachten, van Roemeense nationaliteit, werden donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. De vrouw kreeg intussen ook haar gestolen armband terug.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier