Politie valt binnen bij krachtpatser Walter Arfeuille in Vlamertinge

Redactie KW

Vrijdagnamiddag rond 14 uur deed de politie van de zone ARRO Ieper een inval in de woning van Walter Arfeuille (65) in de Bellestraat. Er zou een viertal totaal uitgemergelde honden meegenomen zijn.

Stuntman Arfeuille kwam als krachtpatser meerdere malen in het Guinness Book of Records terecht, vooral voor stunts die hij uithaalde met zijn tanden, maar ook voor ijzeren staven plooien en gewichtheffen. Hij was ooit Belgisch Kampioen powerlifting. De duels die hij destijds uitvocht met John Massis om zoveel mogelijk te heffen met de tanden, om moto’s en treinen tegen te houden of voort te trekken, waren legendarisch. Walter Arfeuille sloeg ook vijfduimers door dikke planken met zijn blote handen. In 1990 vestigde hij een wereldrecord door 271,5 kilo met zijn tanden 17 cm van de grond te tillen. Later steeg dat tot 333 kg, een wereldrecord dat nog altijd op de tabellen staat. Zijn grootste stunt was op 9 juni 1996 in Diksmuide, waar hij een trein van meer dan 223 ton 3,2 meter vooruit trok met zijn tanden. Met zijn armen trok hij verschillende waterskiërs van op een speedboot. Ook trok hij op 75 minuten met zijn tanden een waterskiër van Calais naar Dover. Tussen grote zeeschepen door die golfslagen van 10 meter veroorzaakten.

In 2001 werd bekend dat Walter Arfeuille, die de bijnaam ‘het beest’ kreeg, betrokken was in een drugsschandaal. De correctionele rechtbank van Ieper veroordeelde hem tot 4 jaar gevangenis waarvan 2 jaar voorwaardelijk. Arfeuille dealde heroïne in zijn fitnesscentrum, vooral aan jongeren. Toen dit aan het licht kwam, werd besloten dat het standbeeld dat Arfeuille zou krijgen niet tentoongesteld zou worden.

Het was bedoeld dat het beeld, gemaakt door Eric Dupon, tentoongesteld zou worden op het Charles Valckeplein, rechtover het cultureel centrum van Vlamertinge.

(AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier