Politie treft anderhalve kilo cannabis aan in clandestiene coffeeshop in Zedelgem

Redactie KW

In Zedelgem is een lokaal drugsnetwerk blootgelegd, er is ook een koppel uit Oostende bij betrokken.

Na intens speurwerk kwam de politie van de zone Het Houtsche dinsdag tussen in een gerechtelijk onderzoek in Zedelgem, waarbij de uitbaters van een clandestien café als spilfiguren van een cannabishandel in beeld kwamen. Tijdens de huiszoeking in het pand werd anderhalve kilo cannabis aangetroffen, naast andere elementen die wijzen op een lucratieve handel tijdens de voorbije maanden.

Opvallend is dat het koppel ongeveer een jaar geleden al werd opgepakt wegens hun aandeel in een professionele cannabisplantage die toen was opgezet in hetzelfde pand. Het koppel werd vandaag door de onderzoeksrechter in Brugge aangehouden.

Naast de cannabishandel werd ook een bevoorradingslijn van amfetamines vanuit Oostende in kaart gebracht, waar nog eens twee verdachten werden gearresteerd in samenwerking met de politie van de zone Oostende. Hierbij werd vastgesteld dat een aantal bewoners uit de regio van Zedelgem naar Oostende trokken om er amfetamines aan te schaffen. Dit tweede koppel verdachten zijn evenmin onbekenden voor het gerecht. Zij worden deze middag voor de onderzoeksrechter geleid, eveneens met het oog op opsluiting in voorlopige hechtenis.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier