Politie sluit plein in Oostduinkerke urenlang af voor man die zich in zijn appartement verschanst

Redactie KW

Woensdagnamiddag was het IJslandplein in Oostduinkerke volledig onbereikbaar door een actie van het Speciaal Interventie Eskadron en de politie Westkust.

Woensdag, iets voor de middag belde de politie Westkust aan aan een appartement gelegen op het IJslandplein in Oostduinkerke. Een man, die nog een straf van iets meer dan twee jaar moest uitzitten voor oplichting, werd aangemaand om mee te gaan. De man die op het appartement verbleef met zijn vrouw en twee honden weigerde echter mee te gaan en verschanste zich in de woonst. Het speciaal interventie eskadron werd ter plaatse gestuurd en na uren onderhandelen gaf hij zich uiteindelijk over. Hij was ongewapend en zal terug naar de gevangenis worden overgebracht. Het gaat om een veertiger die nog een straf van iets van meer dan twee jaar moest uitzitten voor oplichting. De volledige actie begon om 11 uur door een interventie van de politie Westkust en kon pas omstreeks 18 uur door het SIE worden afgerond.

Een tiental voertuigen van het SIE, waarvan enkele anoniem, stonden tijdens de actie opgesteld op het plein. Een twintigtal politiemensen, uitgedost in speciale interventiekledij en gewapend, drong binnen in een appartementsblok. De grote machtsontplooiing werd vanaf de straat gade geslagen door een aantal mensen van de pers en enkele verbaasde voorbijgangers.

De Westkust politie sloot de inrit naar de parking af met een dienstwagen tot de politieactie ten einde was. Ook op de Zeedijk en in de omgeving van het appartementsblok werden geen pottenkijkers geduld.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier