Politie plukt dronken verstekelingen uit trailer geladen met... wijn

03/05/17 om 17:15 - Bijgewerkt om 17:15

Maandagavond werden dezelfde drie personen bovendien nòg eens in de haven op een terminal aangetroffen.

Politie plukt dronken verstekelingen uit trailer geladen met... wijn

© BELGA

Afgelopen zaterdag trof de Scheepvaartpolitie van Zeebrugge drie personen aan in een trailer op de terminal van P&O. De migratiehond had de aanwezigheid van mensen opgemerkt tijdens de controle. Daarop nam één persoon de vlucht via het dak van de trailer. Toen de hondengeleider de achtervolging inzette, draaide de vluchtende persoon zich om en gooide een fles naar de hondengeleider, die de fles tegen het hoofd kreeg en neerviel. De hondengeleider heeft niettemin de achtervolging voortgezet en kon de vluchtende transmigrant arresteren. Het bleek om een minderjarige man uit Marokko te gaan.

De andere twee personen werden uit de trailer gehaald, die geladen was met flessen wijn. Zij hadden evenwel beiden de nodige wijn genuttigd en moesten in beschonken toestand naar de politieburelen te worden overgebracht. Beiden stelden zich weerspannig op. Het betrof een 32-jarige man uit Algerije en een 28-jarige man uit Mexico. Beiden werden gedagvaard en moeten zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor de diefstal en het weerspannig gedrag bij hun arrestatie en overbrenging.

Maandagavond werden dezelfde drie personen echter opnieuw in de haven op een terminal aangetroffen, nadat zij waren binnengedrongen. Zij zaten opnieuw samen in een huiftrailer, met de bedoeling naar het Verenigd Koninkrijk overgezet te worden. Ook voor deze feiten zullen de meerderjarigen zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

In de nacht van dinsdag op woensdag bleek de man van Mexicaanse origine echter eens te meer te zijn binnengedrongen in de haven. Daarom werd lastens hem een gerechtelijk onderzoek gevorderd.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!