Politie op zoek naar vandalen die lelijk huis hielden in Brugs crematorium

Redactie KW

De daders sloegen zaterdagnacht even na 2 uur met een voorhamer een ruit in en slaagden er zo in binnen te raken.

De politie van Brugge is op zoek naar minstens twee vandalen die afgelopen weekend een ware ravage hebben aangericht in het crematorium De Blauwe Toren in Brugge.

De daders sloegen zaterdagnacht even na 2 uur met een voorhamer een ruit in en slaagden er zo in binnen te raken. Eenmaal in het gebouw gingen ze met hun voorhamer en pikhouwelen wild tekeer. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe de twee vandalen verschillende deuren en muren vernielen. Opvallend, want de deuren die ze forceerden en vernietigden waren eigenlijk niet gesloten. De schade loopt hoog op, doordat de deuren op maat gemaakt zijn.

Politie op zoek naar vandalen die lelijk huis hielden in Brugs crematorium

Op de beelden is ook duidelijk te zien hoe de twee vandalen van in het gebouw communiceren met een radiosysyteem. Het vermoeden is daardoor groot dat er nog handlangers buiten stonden te wachten. De politie kwam zaterdagnacht meteen ter plaatse toen ze melding kregen van het inbraakalarm, maar toen waren de vogels al gaan vliegen. In totaal bleven ze zo’n 7 minuten binnen. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. Ze namen ook niks mee.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier