Politie Kouter achtervolgt dronken bestuurder van in Torhout tot kilometers ver op E403

10/02/17 om 08:30 - Bijgewerkt om 08:26

Na enkele kilometers konden ze de man klemrijden op de pechstrook.

Politie Kouter achtervolgt dronken bestuurder van in Torhout tot kilometers ver op E403

Het was een andere autobestuurder die donderdagavond rond 19 uur de dronken man opmerkte op de Ring van Torhout. De man zwalpte over het wegdek, waarna de ongeruste getuige de politie alarmeerde. Een motor en een interventieploeg van de politie Kouter kwamen ter plaatse en probeerden de wagen nog op de Ring te doen stoppen. De chauffeur wilde echter van geen stoppen weten en gaf gas bij, richting de E403. Op de snelweg reed hij richting Brugge.

De politie riep versterking in van andere ploegen, waaronder de snelwegpolitie. Ondertussen probeerden de agenten tijdens hun achtervolging het andere verkeer op de snelweg te doen vertragen. Uiteindelijk konden ze de dronken bestuurder redelijk snel doen stoppen. De politie kon hem klemrijden op de pechstrook na een achtervolging van enkele kilometers. De dronken man werd geboeid afgevoerd naar het politiekantoor voor een verklaring. Hij zal zich in ieder geval nog moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!