Politie klist jonge daders van grijpdiefstal in Brugge

Redactie KW

De daders konden gevat worden dankzij de aanwijzingen van een getuige. Dat zegt korpschef Dirk Van Nuffel van de Politie Brugge.


“Sinds het begin van deze zomer werden 12 diefstallen met geweld gepleegd in Brugge. Oudere personen waren doorgaans het slachtoffer, terwijl de vermoedelijke daders als ‘erg jeugdig’ werden omschreven. Ook de klachten over drugsdealing en gebruik in de binnenstad bleven aanhouden”, begint de korpschef. “Deze week startte onze lokale recherche met bijkomende patrouilles en gerichte acties op plaatsen waar jongeren samen komen. Woensdagnamiddag had de actie al onmiddellijk succes met de arrestatie van een amper 17-jarige dealer in het Jakobinessenpark in het stadscentrum. Hij was in het bezit van cannabis en speed.”

Overval op bejaarde vrouw in Biezenstraat

Toen in dezelfde vooravond de hardhandige overval op een bejaarde dame in de Biezenstraat werd gemeld, volgde onmiddellijk een intense speuractie en klopjacht op de daders. “Met de aanwijzingen van een getuige werden vier jongeren opgepakt aan het Baron Ruzettepark en ter hoogte van de Komvest. Ze zijn allemaal tussen 15 en 18 jaar oud en wonen in Brugge. Bij twee onder hen werden al onmiddellijk bewijzen van de grijpdiefstal in de Biezenstraat gevonden. Sommige jongeren staan al bekend bij de politie voor gelijkaardige feiten en worden verder ondervraagd.”

Het parket besliste intussen om de opgepakte meerderjarige niet voor de onderzoeksrechter te laten leiden. Hij zou niks met de diefstallen te maken hebben. De drie minderjarigen worden ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

(SVK/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier