Politie kan gewapende overval op Lidl-filiaal verijdelen dankzij tip

© BELGA
Redactie KW

Een ex-werknemer plande er net voor sluitingstijd een overval.

Het was alle hens aan dek voor de politie van Brugge gisteravond. De agenten kregen namelijk een tip binnen over het feit dat twee mannen een gewapende overval op het filiaal van de Lidl in de Rijselstraat in Sint-Michiels wilden plegen. Een ex-werknemer plande daar net voor sluitingstijd een overval, maar de politie was op de hoogte en rekende hem en zijn mannelijke kompaan op. Ze werden geklist en uitgebreid verhoord.

De ex-werknemer kende uiteraard de (veiligheids)procedures van de winkelketen. Dat had hem op het idee gebracht om – met die kennis in het achterhoofd – de winkel net voor sluitingstijd te gaan overvallen. Vermoedelijk was er volgens hem dan het meest te rapen. Terwijl er ook net het minste klanten aanwezig zouden zijn. Maar de man vertrouwde zijn plannen niet enkel aan zijn kompaan toe. Hij lichtte ook een ex-collega in die nog steeds in de winkel werkte. Het was dan ook die persoon die de baas over de mogelijke overval inlichtte.

Op die manier werd de politie even later ingeschakeld en schoten de agenten in actie. Ondertussen maakte de dader zich samen met zijn kameraad klaar om naar de winkel af te zakken. Hij had voor een nepwapen gezorgd om indruk te maken op het personeel, op zijn ex-collega’s.

De man werd opgepakt en uitgebreid verhoord. Ook zijn kameraad werd door de politie meegenomen. De twee zullen zich vrijdag waarschijnlijk ook voor de onderzoeksrechter moeten verantwoorden.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier