Politie is op zoek naar aanrander in Middelkerke en naar mogelijk nog meer slachtoffers

Fotocollage verdachte. (Federale poltie)
Redactie KW

In Middelkerke is een minderjarig meisje eind vorig jaar aangerand toen het in Middelkerke van de tram stapte en naar huis wandelde.

De feiten dateren van 20 december vorig jaar. Het meisje kwam van school waar ze om haar rapport was gegaan. Aan de halte aan het Eperneyplein stapte ze van de tram. Ook de aanrander stapte daar af. Hij stapte met het meisje mee en vroeg de weg naar het gemeentehuis. Dat was op dat uur evenwel al lang gesloten. Op het einde van de Van Cailliestraat begon de verdachte het meisje te betasten. Hij greep haar met beide handen om de hals om haar te kussen.

De politie heeft camerabeelden van de verdachte. Uit het onderzoek bleek dat de man is opgestapt om 16.56 uur aan het Marie-Joséplein in Oostende. Het meisje stapte een halte verder op, om 16.58 uur.

Dader met ‘babyface’

De aanrander is ongeveer 20 jaar, hij is 1,68 meter groot. De man is van vreemde origine, hij heeft een lichtgetaande huidskleur en kort, zwart lichtkrullend haar. Het slachtoffer omschrijft het gezicht van de verdachte als een ‘babyface’. De man sprak gebroken Nederlands.

Nog meer slachtoffers?

Wie de man op de foto en uit de beschrijving herkent, neemt best contact op met de politie. Die is trouwens op zoek naar mogelijk meer slachtoffers van de man. De politie vraagt dan ook dat jonge vrouwen die door de verdachte werden benaderd, zich bij de politie melden.

Dat kan op het gratis nummer 0800 30.300. Het opsporingsbericht is ook na te lezen op de website van de federale politie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier