Politie-inspecteur uit Bredene licht prostituees op in rendez-voushotel

Redactie KW

De 34-jarige man schoot naar eigen zeggen in paniek toen hij ontdekte dat hij had afgesproken met een ‘shemale’, een transvrouw die wel haar mannelijk geslachtsorgaan behouden heeft.

Een 34-jarige agent van de Federale Gerechtelijke Politie in Brugge staat terecht omdat hij op 3 december vorig jaar twee prostituees zou hebben afgeperst in een Brugs rendez-vous hotel. Volgens het openbaar ministerie zwaaide hij met zijn dienstwapen en badge en eiste hij hun geld, drugs, gsm en identiteitskaart. De twee slachtoffers gaven hun gsm, identiteitskaart en in totaal 4.500 euro cash af. Vervolgens sloot de agent, een man uit Bredene, de twee prostituees op in een hotelkamer. De uitbaters konden de twee prostituees bevrijden.

Politiebadge

De agent betwistte in de Brugse rechtbank dat hij de vrouwen afperste. Naar eigen zeggen had hij inderdaad afgesproken met een Chileense prostituee maar was hij verrast door het feit dat het om een shemale ging. “Hij wou weg en vroeg zijn geld terug”, stelde de advocaat van de agent. “De Chileense probeerde hem op andere gedachten te brengen en opende plots zijn jas waardoor zijn politiebadge zichtbaar werd. Mijn cliënt sloeg op dat moment zwaar in paniek en vroeg haar gsm en identiteitskaart om zijn sporen uit te wissen. Toen er plots ook nog een Braziliaanse prostituee – eveneens een shemale – de kamer binnenkwam vroeg hij ook haar gsm en papieren.”

WhatsApp

Dat hij drugs en geld zou hebben gevraagd ontkent de agent met klem. “Ook de opsluiting ontkent mijn cliënt. Hij betwist ook met klem dat hij de feiten had gepland. Het was een samenloop van omstandigheden. Hij heeft op een zeer domme en onprofessionele manier gereageerd op de benarde situatie waarin hij verzeild was geraakt”, aldus nog de advocaat van agent.

Doordat hij via WhatsApp contact had gehad met het Chileense slachtoffer kon de agent worden opgespoord. Hij werd meteen geschorst en de tuchtcommissie dringt aan op zijn ontslag. “Mijn cliënt is zowel professioneel als privé al zeer zwaar gestraft. We hopen dat een werkstraf kan volstaan”, aldus nog de verdediging. De procureur drong aan op een strenge bestraffing. “Dat hij niet wist dat het om een shemale ging is een leugen”, stelde de procureur. “Op het internet adverteerden de beide slachtoffers duidelijk als shemales. De beklaagde heeft schaamteloos misbruik gemaakt van zijn positie.” De rechter velt een vonnis op 5 december.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier