Politie identificeert minderjarige brandstichters Tempelhof

14/04/17 om 10:30 - Bijgewerkt om 10:30

De politie van Brugge heeft twee verdachten geïdentificeerd voor de brandstichting van afgelopen maandag in de voormalige drukkerij Catharina Press in Sint-Pieters. Het gaat om twee meisjes van het geboortejaar 2002 en 2004 uit de buurt. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of ze ook iets te maken hebben met de andere brandstichtingen in het vervallen pand.

De brandweer had de voorbije week de handen vol met het blussen van de vervallen drukkerij. Tot driemaal toe moesten ze uitrukken voor een brand in het gebouw in het Tempelhof. Telkens opnieuw troffen de spuitgasten verschillende brandhaarden aan. Het was dan ook snel duidelijk dat er kwaad opzet in het spel was. De Brugse politie stelde alles in het werk om de verdachten te identificeren. Naast extra controles in de buurt, werden ook ouders aangesproken om het onderzoek verder te helpen. Aanvankelijk zonder resultaat. Toch leek het geen onmogelijke opdracht. Verschillende kinderen uit de buurt lieten onderling v...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!