Politie houdt overlastcontroles in uitgaansbuurt en stationsomgeving van Kortrijk

Redactie KW

Op vrijdagavond- en nacht voerde de politiezone Vlas controles uit in de uitgaansbuurt van de Burgemeester Reynaertstraat en andere overlastgevoelige locaties in Kortrijk.

Er waren gezamenlijke controles met inspectiediensten in de B. Reynaertstraat. Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur zette de politiezone Vlas de straat volledig af en voerde identiteitscontroles uit. De inspectiediensten RVA en FOD Volksgezondheid voerden tegelijkertijd controles uit in de horecazaken in de straat. Dit leverde volgende vaststellingen op: 2 inbreuken op het schenken van sterke dranken aan -18 jarigen, 4 inbreuken op het aangeven van tewerkstelling horecapersoneel, 5 inbreuken op deeltijdse arbeid en 1 feit van OCMW-fraude. Daarnaast was er 1 feit van verstoring van de openbare orde.

Drugscontroles

De politiediensten en de drughond controleerden daarna in de Zwevegemsestraat, de Havermarkt, het Schouwburgplein, de Tolstraat en aan het station zelf. Daarbij werden volgende vaststellingen gedaan: aantreffen van kleine hoeveelheden drugs: 2x speed, 2x weed, 5 joints, 5x marihuana, het aantreffen van een cruncher, 2 feiten van wildplassen, 1 feit van verstoren openbare orde en 1 feit van weerspannigheid in het politiecommissariaat. De controles eindigden om 2.40 uur.

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier