Politie houdt klopjacht op inbreker (die enkele blikjes Ice Tea stal) in duinen in Bredene

Redactie KW

De lokale politie Bredene/De Haan hield dinsdagavond een klopjacht in de duinen naar een inbreker. De verdachte had even daarvoor samen met een kompaan ingebroken in ‘t Strandhuis. Eén dader kon snel gevat worden.

In de paasvakantie werd al eens ingebroken in ‘t Strandhuis. Uitbaatster Sarah Speleers plaatste daarna een camerasysteem, maar dat schrok de inbrekers dinsdag blijkbaar niet af. “Onbegrijpelijk, want je kan de camera’s duidelijk zien hangen. Op de beelden is bovendien te zien dat ze ruimschoots de tijd nemen, want het duurt zeker een half uur vooraleer ze binnengeraken. Ook het alarm schrok hen niet af”, zegt Sarah. Ze kreeg melding op haar gsm dat het alarm was afgegaan.

De daders waren tot mijn verwondering niet gehaast en hielden halt aan de tramhalte

“Ik ben meteen zelf gaan kijken. In het duinenpad kruiste ik twee jongemannen met enkele blikjes in de hand. Wat later bleken dat de daders te zijn”, zegt Sarah. Toen ze het ingeslagen raam zag, ging ze opnieuw achter de mannen aan. Intussen belde ze de politie. “De daders waren tot mijn verwondering niet gehaast en hielden halt aan de tramhalte. Ik sprak hen aan, maar ook dat maakte weinig indruk. Mensen die ik op de hoogte bracht dat het om inbrekers ging, reageerden ook amper. Tot mijn verbazing”, zegt Sarah.

Ik ben er niet meer achterna gerend. Je weet nooit met wie je te maken hebt

Eén van de daders wandelde naar de Duinenstraat, en ging vervolgens terug naar de duinen. “Ik kon hem nog even vastpakken, maar toen sprong hij over het prikkeldraad. Ik ben er niet meer achterna gerend. Je weet nooit met wie je te maken hebt”, vertelt Sarah. De politie kon intussen de eerste dader aan de tramhalte vatten. Naar de tweede inbreker werd een klopjacht gehouden. Omdat het intussen donker was geworden en het hevig regende was het niet gemakkelijk om de dader te vinden. Met honden werd gespeurd in de duinen tussen het Dunegat en de Twins. De daders zouden minderjarig zijn, en spraken gebrekkig Frans. Voor de uitbaatster van ‘t Strandhuis was het na enkele vandalenstreken en een eerdere inbraak een nieuwe domper. “De buit is amper enkele blikjes Ice Tea. Niet te begrijpen dat men daarvoor inbreekt, met camera’s rondom hen. Leuk is dit niet. Zeker omdat we net camerabeveiliging geplaatst hebben om dit te voorkomen. We mogen opnieuw de schade herstellen. Zelf heb ik ook een les geleerd. Omdat het vorige week vals alarm was, wou ik de politie niet ambeteren en ben ik zelf eerst gaan kijken. De volgende keer zal ik toch meteen de politie bellen”, aldus nog Sarah Speleers.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier