Politie hoopt samen met handelaars Lendelede dieven te klissen

Redactie KW

De dieven stalen onder meer kadobonnen die enkel bruikbaar zijn in de deelnemende handelszaken in de gemeente.

In het weekend van 7 en 8 februari 2015 werd bij een inbraak in een woning in Lendelede onder meer een portefeuille gestolen. Naast geld en persoonlijke bezittingen staken er in deze portefeuille twee kadobonnen van de gemeente Lendelede, elk met een waarde van 25 euro. “Aangezien deze kadobonnen enkel in Lendeleedse winkels kunnen worden gebruikt, doen we -in samenspraak met de lokale politie- een oproep aan de deelnemende handelaars om extra waakzaam te zijn bij het in ontvangst nemen van de Lendeleedse kadobonnen”, zo meldt de gemeente.

De gestolen kadobonnen hebben de nummers 296 en 297. Er wordt gevraagd om bij een poging tot inwisseling van deze kadobon(nen) proberen na te gaan wat de identiteit van de gebruiker is. “Dit kan bvb. door een identiteitskaart op te vragen en het identiteitskaartnummer/rijksregisternummer te noteren”, aldus de mededeling. “Op basis daarvan kunnen onze diensten de identiteit van de gebruiker achterhalen.”

Niemand moet evenwel de held uithangen, want het bericht geeft ook nog een waarschuwing mee. “Het is niet de bedoeling dat u zelf het heft in eigen handen neemt”, klinkt het. “Tenslotte is het niet zeker dat de gebruiker zelf ook de dief is: hij kan deze bonnen zelf cadeau hebben gekregen en ze ter goeder trouw willen gebruiken.”

>> Info die de politie verder kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Mail naar bedrijvengids@lendelede.be. Discretie is verzekerd

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier