Politie Het Houtsche verdubbelt aantal patrouilles

Redactie KW

Het aantal inbraken in de regio gaat de voorbije weken in stijgende lijn.


Het aantal inbraken in de Politiezone Het Houtsche is de laatste weken flink gestegen. De politiezone Het Houtsche verdubbelt dan ook het aantal patrouilles. Het gaat om wijkgerichte inbraakpatrouilles die steeds georiënteerd worden naar plaatsen waar zich inbraken hebben voorgedaan en dit op risico-uren. Daarnaast gaan ook ‘villa daily’ acties door. Dit zijn ploegen die opgesteld staan ter hoogte van de op- en afritten, maar ook op inbraakgevoelige plaatsen en tijdstippen.

Verdachte gedragingen melden

Maar meer patrouilleren is pas zinvol als de politie veel info krijgt en dus goed aangestuurd wordt. De burger kan daarbij helpen. Iedereen wordt gevraagd verdachte gedragingen zo snel mogelijk te melden via het noodnummer 101. Probeer bij het zien van ‘verdachte zaken’ zoveel mogelijk details te onthouden en dadelijk te noteren. In het verleden leidde dergelijke informatie al meermaals tot nuttige gegevens over inbrekers of andere criminelen.

De politiezone probeert ook preventief te werk te gaan. Zo staan er ondertussen aan alle belangrijkste invalswegen camera’s met nummerplaatherkenning. Zo worden verdachte en geseinde voertuigen snel opgemerkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier