Politie en inspectie controleren 11 handelszaken in Kortrijk

Redactie KW

Er werden dinsdag in totaal ook 11 inbreuken vastgesteld, bij één handelszaak ging men zelfs over tot een gerechtelijke verzegeling.

Er waren controles in twee bakkerijen, een slagerij, een elektrozaak, bij twee autohandelaars, twee kapsalons, twee bars en een dagwinkel. Dat leverde inbreuken op in verband met sociale bijdragen (1); illegale arbeid (1), zwartwerk (1) en deeltijdse arbeid (2), maar ook economische fraude kwam aan het licht (niet inschrijving in kruispuntbank voor ondernemingen (2), piraterij (1) en namaak (1)) en zelfs identiteitsfraude (vals document). Eén iemand verbleef ook illegaal in ons land. In één handelszaak werd overgegaan tot een gerechtelijke verzegeling.

Het ging om een lokale en multidisciplinaire actie, opgezet door de Politiezone Vlas en de sociale en economische inspectiediensten. De coördinatie en leiding van de operatie gebeurde door de lokale recherche van de PZ Vlas. Er namen negen politiemensen en twaalf controleurs van de inspectiediensten aan de actie deel.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier