Politie Brugge rukt uit voor man die met mes zwaait… en belandt op filmset

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een passant had gezien hoe een kind van een balkon werd gegooid door een man met een mes.

De oproep die gistermorgen bij de Brugse politie binnen liep, klonk meer dan onheilspellend. “Er staat een man op een balkon met een mes te zwaaien”, klonk het. Niet veel later was er zelfs sprake van een kind dat naar beneden gegooid werd. De politie haastte zich dan ook meteen naar de Koning Albert I-laan. Eenmaal ter plaatse bleek het om een… filmset te gaan. “Als er zo’n melding binnen komt nemen wij uiteraard het zekere voor het onzekere”, klinkt het bij de politie. “Het zou pas helemaal schlemiel zijn als we dergelijke oproepen naast ons neer zouden leggen natuurlijk.”

“Er werd op dat moment een nogal dramatische scène gefilmd”, zegt Isabelle Geeraerts van Telenet. “De reeks gaat om een gijzeling en daar komen de nodige wapens aan te pas. Normaal gezien staat er aan de set zelf altijd iemand om de mensen om te leiden zodat er geen passanten op de set komen. Maar gisteren moet iemand van uit de verte iets gezien hebben. Die persoon verwarde de fictie met de realiteit en verwittigde de politie. Pas op, uiteraard is dat de goeie reflex als je dergelijke taferelen op straat zou zien. En de politie kan in zo’n geval beter een keer teveel dan een keer te weinig uitrukken natuurlijk.”

De Brugse politie is op de hoogte van de filmopnames en verleende daar eerder ook de nodige toestemming voor. “De opnames waren inderdaad correct aangevraagd en vergund”, klinkt het bij de politie. “Die mensen waren dus met alles in orde. Van zodra we dat geverifieerd hadden, hebben we hen uiteraard ook gewoon laten verder werken.”

De makers zelf zien het incident als een compliment. “Het wordt blijkbaar allemaal zeer goed gespeeld, zeer realistisch”, zegt Geeraerts lachend. “Dat betekent dat ze daar goed bezig zijn, hé.” De opnames van de serie lopen normaal gesproken nog door tot in mei. Het is de bedoeling dat de reeks in 2018 op het scherm te zien is.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier