Politie Blankenberge onderzoekt mogelijke vergiftiging hond

Redactie KW

De politie van Blankenberge is een onderzoek gestart naar de mogelijke vergiftiging van een hond. De vijfjarige Zwitserse herder van het gezin van Diana Laporte overleed afgelopen weekend nadat de dierenarts een zwarte smurrie ontdekte in het braaksel van Lanty.

Er stond op dat moment ook schuim op de mond van het dier. De baasjes van Lanty konden hun viervoeter nog bij de dierenarts krijgen, maar hulp kon niet meer baten. Ondertussen kregen ze wel al de bevestiging dat het effectief om vergiftiging gaat. Of dat ook opzettelijk gebeurde of door een ongelukkig achterlaten van gif is niet duidelijk. De politie zal de zaak verder onderzoeken. Voorlopig gaat het wel om een geïsoleerd geval. Gelijkaardige klachten liepen er nog niet binnen op het politiebureau.

Het gezin zelf zit in zak en as door het verlies van hun trouwe hond en plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Opvallend: een maand geleden kwam hun kat ook al niet naar huis. Of het beestje ook een vergiftiging opliep en ergens achterbleef staat niet vast. Op dit moment zijn ze niet van plan een nieuw huisdier te kopen. De familie roept de buurt alvast op om aangifte te doen als iemand iets verdacht zou zien of te maken krijgt met dierenvergiftiging. Het zou alvast niet gaan om simpel rattenvergif.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier