Politie bevestigt poging tot ontvoering aan basisschool Sint-Rita in Moerkerke

Redactie KW

Er heerst paniek in en rond de vrije basisschool van Sint-Rita (Den Hoorn bij Moerkerke). Donderdagmorgen werd een meisje uit het vierde leerjaar in nabijheid van de school langs achteren benaderd en vastgegrepen door een onbekende man. Het meisje kon zich losrukken en snelde in shock naar de school.

De anders zo vredige parochie Sint-Rita (ook wel bekend als de wijk Den Hoorn nabij Moerkerke, red.) bekomt nog van dit merkwaardige incident. De feiten deden zich voor in het Haringgat, vlakbij de vrije basisschool. Verhalen over het incident circuleerden al op sociale media, maar werden nu ook de lokale politie bevestigd aan onze redactie.

“Gezicht van de man niet gezien”

“Het gaat hier inderdaad om feitelijkheden en niet zomaar om wilde geruchten. Het verhaal kan bevestigd worden”, zegt commissaris Strubbe. “Het meisje werd langs achteren benaderd en bij de arm vast gegrepen. Ze heeft dan ook het gezicht van de man niet kunnen zien, wat het onderzoek danig bemoeilijkt. Gelukkig kon ze zich uit zijn greep bevrijden. Er is een onderzoek aan de gang, meer kunnen we voorlopig niet zeggen. Gezien het om kinderen gaat, willen we heel voorzichtig te werken gaan met de communicatie, die voor de rest in handen is van de perswoordvoerder van het parket.”

Directie wenst niet te reageren

De lokale politie bevestigt dus de feiten en is een grootschalig onderzoek gestart. We peilden ook naar een reactie van de schooldirectie, gezien het incident toch heel wat emoties los maakt bij de kinderen en hun ouders. De directrice verkoos niet te reageren, maar stelde wel dat er op de sociale media heel wat onwaarheden circuleren.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier