Politie betrapt vandalen in Gistel die mogelijk ook inbraak op hun kerfstok hebben

11/05/17 om 20:24 - Bijgewerkt om 20:24

De politie kon woensdagavond vier jongeren betrappen die aan het inbreken waren bij de Keurslager in de Hoogstraat in Gistel. Vermoedelijk drongen ze even voordien ook de lokalen van scouts 't Rakkersnest binnen. Daar richtten ze heel wat schade aan.

Politie betrapt vandalen in Gistel die mogelijk ook inbraak op hun kerfstok hebben

© TLG

Het was een alerte buurtbewoonster die woensdagavond even na 20 uur zag hoe vier jongeren aan de achterkant van de Keurslager in de Hoogstraat in Gistel rondhingen. Toen ze daar de achterdeur probeerden open te breken, verwittigde ze de politie. Die snelden ter plaatse. Drie van de jongeren vluchtten te voet weg, eentje van hen sprong op zijn fiets en snelde weg. De politie slaagde erin om de eerste drie in de Wilgenlaan te vatten. Het gaat om twee jongens van 16 en een van 15 jaar uit Koekelare, Bredene en Oostende. Ze werden gearresteerd voor verder onderzoek. De vierde kon uit de handen van de politie blijven.

Ook inbraak?

De politie onderzoekt nu of de jongeren ook iets te maken hebben met een inbraak enkele uren eerder in een jeugdlokaal in de Stationsstraat, iets verderop. Het ziet er dan ook naar uit dat zij die ook pleegden. Al wil de politie dat voorlopig niet met zoveel woorden gezegd hebben.

Politie betrapt vandalen in Gistel die mogelijk ook inbraak op hun kerfstok hebben

© TLG

De daders drongen binnen in het lokaal van scouts AKABE 't Rakkersnest, in de voormalige rijkswachtgebouwen. Die scouts vangt kinderen en jongvolwassenen met een beperking op. Maar dat hield de vandalen niet tegen om behoorlijk zwaar tekeer te gaan. "Ze spoten enkele brandblusapparaten leeg", zegt Kelly Vanderbeke (22), één van de hoofdleidsters. "In de kelder gooiden ze ook de rekken met knutselmateriaal en zo omver. Ze forceerden een lege kassa en gingen met enkele euro's aan kleingeld aan de haal. Daarnaast gooiden ze gewoon alles omver." Zaterdag is er geen scouts voor de jongeren, maar de leiding heeft wel afgesproken. "Om de boel op te kuisen", zegt Kelly. "Vooral die leeggespoten brandblusapparaten hebben voor heel wat vuiligheid gezorgd. Het zal nog een tijdje duren om dat allemaal proper te poetsen."

(TLG)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!