Politie betrapt fietsendieven tijdens zijn vrije tijd in De Haan

© Elena Duvernay
Redactie KW

De politieman moest voor de achtervolging staken. Hij had evenwel de nummerplaat genoteerd

Op 2 juni 2017 merkte een attente politieman van de PZ Bredene/De Haan in zijn vrije tijd verdachte gedragingen op aan de voetgangersbrug ter hoogte van de Vosseslag te De Haan. Hij zag twee mannen een koersfiets stelen. Ze laadden de fiets op in een bestelwagen even verderop. Toen ze wegreden en hij de achtervolging inzette, namen de dieven de vlucht. De mannen namen risico’s en de politieman moest voor de veiligheid van zijn passagier en hemzelf de achtervolging staken. Hij had evenwel de nummerplaat genoteerd en lichtte zijn collega’s in. Een tijd later kon een interventieploeg van de PZ Bredene/De Haan het voertuig onderscheppen nabij het rondpunt van Vijfwege.

De bestuurder, een 31-jarige man van Belgische nationaliteit uit Anderlecht, werd opgepakt. Van de tweede man en de fiets was op dat moment geen spoor. De recherchedienst van de PZ Bredene/De Haan voerde een onderzoek en kwam later uit bij de andere verdachte, een 26-jarige man van Belgische nationaliteit die in Blankenberge verbleef. Beide mannen werden aangehouden door de onderzoeksrechter in Brugge.

Bij huiszoekingen in Anderlecht en Blankenberge werden ondertussen in totaal een 10-tal fietsen aangetroffen. Eén exemplaar, dat gestolen werd in Blankenberge, kon ondertussen teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar. De herkomst van al de aangetroffen fietsen wordt verder nagegaan.

De politie zet het onderzoek verder. De aanhouding van de twee mannen werd ondertussen al verlengd door de Raadkamer van Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier