Poging doodslag op vriendin geherkwalificeerd naar opzettelijke slagen en verwondingen

21/06/16 om 13:58 - Bijgewerkt om 13:58

Een twintiger is dinsdag in de Kortrijkse rechtbank veroordeeld tot vijftien maanden effectief.

Poging doodslag op vriendin geherkwalificeerd naar opzettelijke slagen en verwondingen

Hij werd aanvankelijk vervolgd voor poging tot doodslag op zijn vriendin, maar die feiten zijn niet bewezen. De man wordt enkel veroordeeld voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Op 9 februari 2016 werd de politie opgeroepen naar de gezinswoning in Wevelgem. Een banale discussie over de muziekkeuze was uit de hand gelopen. Beklaagde had gedronken en zou ermee gedreigd hebben zijn vriendin en de hond te vermoorden. "Er is wat duw- en trekwerk geweest", zei de verdediging. "Maar er was zeker geen intentie om haar ernstig te kwetsen. Ze zien mekaar nog steeds graag en willen samen voluit voor de toekomst gaan."

Enkele weken voordien was er ook sprake van geweld in de woning van het koppel. Tijdens een discussie was een glazen klok stukgevallen op de grond. Met een scherf had beklaagde de vrouw aangevallen. Zij moest toen twaalf hechtingen krijgen. Voor die feiten kreeg de twintiger begin deze maand nog een celstraf van vijf maanden effectief.

De strafrechter oordeelde dat de nieuwe feiten onder hetzelfde eenheid van opzet gebeurden, maar dat een bijkomende bestraffing aangewezen is. Hij krijgt 15 maanden effectief voor de slagen.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!