Poetsvrouw uit Blankenberge krijgt gevangenisstraf voor reeks diefstallen bij werkgevers

Redactie KW

Een 39-jarige poetsvrouw uit Blankenberge is veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar, waarvan drie maanden effectief, voor een reeks diefstallen bij verschillende werkgevers.

N.K. ging begin 2015 aan de slag bij een tandarts in Knokke-Heist en stal in een maand tijd voor duizenden euro’s aan spullen en cash geld. “Ze nam vijf iPhones, een iPad, twee dure zonnebrillen, een kredietkaarthouder en portefeuille van Louis Vuitton én voor duizend euro aan dollars mee“, zegt de advocaat van de tandarts. “Mijn cliënten gaan regelmatig naar het buitenland en hebben daarom altijd wel wat geld in huis.”

De diefstal had vergaande gevolgen voor de tandarts. “Sinds dat voorval durft mijn cliënt geen poetsvrouw meer alleen laten in huis“, klinkt de uitleg. Ook bij vier andere mensen werd de poetsvrouw betrapt op diefstal. De correctionele rechter achtte de feiten deze ochtend bewezen en veroordeelde de vrouw tot een gevangenisstraf van één jaar, waarvan drie maanden effectief. Ze moet ook een schadevergoeding van ruim 4.000 euro betalen aan de getroffen tandarts.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier