Poetsvrouw steelt centen uit spaarpotten van kinderen

10/04/17 om 15:58 - Bijgewerkt om 15:56

Een 52-jarige poetsvrouw uit Brugge heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor diefstal bij haar klanten.

Poetsvrouw steelt centen uit spaarpotten van kinderen

© Getty Images/iStockphoto

G.D. ging aan de haal met geld uit de spaarpotten van de kinderen van het gezin. Het OM vorderde zeven maanden effectieve celstraf.

De familie C. merkte begin 2016 dat er al een hele tijd geld uit hun woning verdween. Daarom installeerden ze een camera en noteerden ze de serienummers van het geld in de spaarpotten van hun twee dochters. In februari 2016 bleek er toch opnieuw 50 euro verdwenen. De poetsvrouw ontkende tot ze door haar klanten op het serienummer van het biljet werd gewezen. Volgens de burgerlijke partijen had G.D. op die manier al ongeveer 800 euro gestolen. De beklaagde moest zich bovendien verantwoorden voor de diefstal van een portefeuille in een bakkerij.

G.D. verdedigde zichzelf op het proces. "Ik heb dat maar die ene keer gedaan. Ik had er direct spijt van en heb die 50 euro net als die portefeuille teruggegeven. Ik zweer op mijn pa dat ik niet meer gestolen heb." De beklaagde legde uit dat ze het geld eigenlijk 'leende' om nieuwe schoenen te kopen. "Hoe durf je? Besef je niet hoe dat voor die kinderen moet zijn? Ben je niet beschaamd?", haalde de rechter uit naar de poetsvrouw.

De rechter doet uitspraak op 8 mei.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!