Poetsvrouw riskeert voorwaardelijke straf voor verschillende juwelendiefstallen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 58-jarige poetsvrouw uit Bredene riskeert een voorwaardelijke straf en een geldboete voor het bestelen van verschillende van haar werkgevers. De vrouw zelf ontkent het merendeel van de feiten.

In twee jaar tijd zou ze ervandoor gegaan zijn met heel wat juwelen. De vrouw zelf ontkent. “Ik heb maar twee stukken gestolen, van de rest weet ik niks”, aldus de poetsvrouw.

De 58-jarige C.G. moest zich in de Brugse rechtbank verantwoorden voor een reeks diefstallen van juwelen. Ruim twee jaar was de vrouw de poetsvrouw van de 89-jarige Mariette H. uit Bredene. “Toen ze plots merkte dat zes stukken van haar juwelen weg waren, kwamen we uiteindelijk uit bij haar poetsvrouw als mogelijke dader”, vertelt Arlette, dochter van Mariette. De poetsvrouw ontkende aanvankelijk alle feiten. “Pas toen we met verklaringen over de brug kwamen van een juwelier die bevestigde dat de poetsvrouw juwelen had verkocht aan hem, veranderde ze haar eigen verklaring en vertelde ze dat ze twee stukken had gestolen. De rest blijft ze ontkennen”, aldus Arlette. “Door de diefstal ging mijn moeder sneller dan voorzien achteruit en belandde zo sneller in het rusthuis. Voor die vervroegde opname vragen we 16.000 euro, bovenop de morele en materiële schadevergoeding.”

De politie startte een onderzoek en deed een rondvraag bij andere werkgevers van de poetsvrouw. Daaruit bleek dat nog andere mensen het slachtoffers waren van een juwelendiefstal. Ook hier kwam de poetsvrouw meteen in beeld. “Een twijfelachtige gedachte”, stelt de advocaat van de poetsvrouw. “Als er mensen zijn die denken ‘het kan enkel maar mijn poetsvrouw zijn’, dan zet ik daar de nodige vraagtekens bij”, klonk het verweer. De poetsvrouw riskeert naast de correctionele straf ook een grote som schadevergoedingen te moeten betalen. Voor alle partijen samen komt het neer op een kleine 40.000 euro. De rechter doet uitspraak op 21 juni.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier