Poetsvrouw krijgt celstraf met uitstel voor bestelen van haar werkgevers

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 58-jarige poetsvrouw uit Bredene is veroordeeld tot 8 maanden gevangenis met uitstel voor het bestelen van verschillende van haar werkgevers.

Ze moet aan haar verschillende slachtoffers in totaal ook ruim 17.000 euro schadevergoedingen betalen. In twee jaar tijd ging de poetsvrouw ervandoor met heel wat juwelen. De vrouw zelf ontkende de feiten. “Ik heb maar twee stukken gestolen, van de rest weet ik niks”, aldus de poetsvrouw. Ruim twee jaar was de vrouw de poetsvrouw van de 89-jarige Mariette Houf uit Bredene. “Toen ze plots merkte dat zes stukken van haar juwelen weg waren, kwamen we uiteindelijk uit bij haar poetsvrouw als mogelijke dader”, vertelt Arlette, dochter van Mariette. De poetsvrouw ontkende aanvankelijk alle feiten. “Pas toen we met verklaringen over de brug kwamen van een juwelier die bevestigde dat de poetsvrouw juwelen had verkocht aan hem, veranderde ze haar eigen verklaring en vertelde ze dat ze twee stukken had gestolen. De rest bleef ze ontkennen”, aldus Arlette.

Verschillende slachtoffers

De politie startte een onderzoek en deed een rondvraag bij andere werkgevers van de poetsvrouw. Daaruit bleek dat nog andere mensen het slachtoffers waren van een juwelendiefstal. Ook hier kwam de poetsvrouw meteen in beeld. “Een twijfelachtige gedachte”, stelde de advocaat van de poetsvrouw. “Als er mensen zijn die denken ‘het kan enkel maar mijn poetsvrouw zijn’, dan zet ik daar de nodige vraagtekens bij”, klonk het verweer. De correctionele rechter acht de feiten nu toch bewezen en veroordeelde de poetsvrouw voor alle feiten samen tot één straf. Naast de voorwaardelijke celstraf van acht maanden, moet ze ook een geldboete van 300 euro betalen. Aan de verschillende burgerlijke partijen moet de poetsvrouw in totaal ruim 17.000 euro schadevergoedingen betalen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier