Poetsvrouw die Brugse woning leeghaalde krijgt jaar cel

Redactie KW

Een vrouw uit Zeebrugge heeft een jaar effectieve celstraf gekregen voor diefstal en brandstichting bij een koppel waar ze werkte als poetsvrouw.

In 2012 ging Gabrielle M. (36) onder een valse naam als poetsvrouw aan de slag bij een koppel in de Ezelstraat in Brugge. Op geslepen wijze – zo beweerde ze dat ze zwanger was – wist ze het vertrouwen te winnen van het koppel, dat haar uiteindelijk de code van de woning toevertrouwde. Toen het koppel pas naar Veldegem was verhuisd, ging M. samen met haar intussen overleden man aan de haal met enkele achtergebleven spullen in de Brugse woning. Ze gingen er van door met onder meer een microgolfoven, een kinderwagen en een kinderfietsje.

Alvorens ze het huis verlieten, trokken ze de kasten van de muur en staken ze een vod in brand op het gasfornuis. Ze draaiden de gaskraan open, maar als bij wonder vloog het huis niet in brand.

Gabrielle M. (36) heeft een stevig gevuld strafblad. Voor de feiten in de Ezelstraat wees ze met een beschuldigende vinger naar haar overleden man, maar de rechter ging daar woensdag niet in mee. Aan het koppel kende de rechter ruim 2.000 euro schadevergoeding toe.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier