Pitazaak in Kortrijk nog dicht tot en met zondag

De pitazaak in 't Straatje gaat tijdelijk dicht. © Foto JVGK
Redactie KW

Burgemeester Vincent Van Quickenborne laat de pitazaak waaraan woensdag werd gevochten sluiten tot en met zondag.

Eerder deze week ontstond er rond 16 uur een ruzie aan de pitazaak in de Burgemeester Reynaertstraat toen iemand vlak voor de deur braakte. Uitbater Hassan U. ging naar buiten om verhaal te halen, waarna de zieke man, iemand die was gaan betogen in Brussel, enkele medebetogers bij zich riep. Uiteindelijk stonden die betogers plots tegenover Hassan U., zijn broer Kamil en een bovenbuur.

De uitbaters maakten bij de ruzie gebruik van een bezemsteel en een ijzeren vleesspies en een van de betogers werd serieus afgetroefd, terwijl anderen ook klappen kregen. De politie kwam ter plaatse en kon de rust in de Burgemeester Reynaerstraat doen terugkeren. Het slachtoffer werd met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De man blijft een tijdlang arbeidsongeschikt.

Hoorzitting

Donderdag, tijdens het Student Street Concert, moest de pitazaak dicht blijven en deze namiddag vond een hoorzitting plaats waarop de uitbaters zich moesten verantwoorden. Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) besloot daarna om de zaak tijdelijk te sluiten.

(AXV/JVGK/MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier