Pierre Serry blijft nog drie maanden langer in de cel in zaak kasteelmoord

Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Pierre Serry met drie maanden verlengd. Serry wordt verdacht van een rol als tussenpersoon bij het beramen van de moord op kasteelheer Stijn Saelens.

Stijn Saelens

André Gyselbrecht zou enkele maanden voor de dood van zijn schoonzoon aan Serry gevraagd hebben om Saelens “een lesje te leren”. Voor dat lesje zou de man uit Aalter dan uitvoerders geronseld hebben. Eind januari 2013 kon een ondertussen overleden Eindhovenaar al als huurmoordenaar worden ontmaskerd. Het lichaam van Stijn Saelens werd op 17 februari 2012 teruggevonden in een bos in Sint-Maria-Aalter, vlak bij een chalet van Serry. Zelf houdt Serry tijdens het onderzoek al de hele tijd de lippen stijf op elkaar.

Ondertussen is de man uit Aalter de enige verdachte die nog in de cel zit. Dokter Gyselbrecht werd in januari vrijgelaten door de KI. Op vrijdag 31 oktober zullen alle personen die ooit in het dossier in verdenking werden gesteld voor de raadkamer verschijnen. Het parket van West-Vlaanderen zal dan vragen om Pierre Serry, André Gyselbrecht en Peter Gyselbrecht naar de Gentse KI door te verwijzen. Het assisenproces zal wellicht in 2015 plaatsvinden.

(Belga)