Pierre Serry blijft in de cel in zaak van Kasteelmoord

16/09/16 om 18:29 - Bijgewerkt om 18:26

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Pierre Serry met twee maanden verlengd. De verdachte zou bij het beramen van de moord op Stijn Saelens een rol als tussenpersoon gespeeld hebben. Het onderzoek is ondertussen helemaal afgerond.

Pierre Serry blijft in de cel in zaak van Kasteelmoord

© BELGA

André Gyselbrecht zou enkele maanden voor de dood van zijn schoonzoon aan Serry gevraagd hebben om Saelens "een lesje te leren". Voor dat lesje zou de man uit Aalter dan uitvoerders geronseld hebben. Eind januari 2013 kon een ondertussen overleden Eindhovenaar al als huurmoordenaar worden ontmaskerd. Het lichaam van Stijn Saelens werd op 17 februari 2012 bovendien teruggevonden in een bos in Sint-Maria-Aalter, vlak bij een chalet van Serry.

De man uit Aalter zat lange tijd als enige verdachte nog in de cel. Sinds eind april 2015 is echter een Nederlander aangehouden als vermoedelijke tweede uitvoerder van de kasteelmoord. Naar aanleiding van de verklaringen van Franciscus L. zijn ook André Gyselbrecht en de Zeeuw Evert d.C. ondertussen weer in de cel beland. Recentelijk legde Pierre Serry voor het eerst uitgebreide verklaringen af. De tussenpersoon beweert dat het nooit de bedoeling was om Stijn Saelens om te brengen.

Het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens is ondertussen helemaal afgerond. Op 27 september buigt de KI in Gent zich over de controle op de bijzondere opsporingsmethoden. Die BOM-controle werd donderdag uitgesteld op vraag van meester Thomas Gillis, de nieuwe raadsman van Evert d.C.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!