Peter Gyselbrecht weer opgepakt door politie

22/11/16 om 08:58 - Bijgewerkt om 10:47

Dat bevestigde zijn moeder Monique dinsdagochtend.

Peter Gyselbrecht weer opgepakt door politie

© BELGA

In de zaak van de kasteelmoord is Peter Gyselbrecht maandagavond gearresteerd naar aanleiding van de telefoongesprekken die hij lekte aan de VRT-redactie. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De verdachte zal dinsdagnamiddag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

Donderdagavond zond het Canvas-programma Terzake telefoongesprekken uit het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens uit. Uit de opnames moest blijken dat het Brugse gerecht zich liet beïnvloeden door de familie van het slachtoffer. Het Gentse parket-generaal oordeelde echter dat daar geen sprake van was.

Peter Gyselbrecht bekende maandag in een persmededeling dat hij de bewuste telefoontaps doorspeelde aan de VRT-redactie. "Ik, en ik alleen heb de VRT-redactie de getapte telefoongesprekken bezorgd die te horen waren tijdens de uitzending. Ik heb dit gedaan op eigen initiatief, zonder dat mijn vader André Gyselbrecht dit wist."

In opdracht van de onderzoeksrechter werd Peter Gyselbrecht maandagavond gearresteerd. In de loop van de namiddag zal beslist worden over de aanhouding van Gyselbrecht

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!