Pester krijgt in beroep zes maand met uitstel na wanhoopsdaad slachtoffer

Pieter Spanhove stapte uit het leven nadat hij onterecht van diefstal was beschuldigd. © AFr
Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft een jongeman veroordeeld voor onopzettelijke doding. Pieter Spanhove, een 22-jarige jongen uit Ruddervoorde stapte uit het leven, nadat hij door de veroordeelde werd gepest.

De 22-jarige jongen stapte op 25 juli 2010 uit het leven. In Ruddervoorde werd het gerucht verspreid dat de landbouwersfamilie van de jongen een kalf zou hebben gestolen, hoewel het volgens de vader om een uitgebroken kalf ging. Op een KLJ-fuif zou opnieuw ‘kalverdief’ naar de jongen zijn geroepen. Eens thuisgekomen van de fuif nam de jongen een mes en een touw en reed eerst naar de boer waar het kalf vandaan kwam en nadien naar het huis van de pester. Toen die laatste niet open deed, reed hij naar Maldegem en stapte er uit het leven.

Advocaat Vincent Vereecke en vader Daniël Spanhove trokken met het dossier naar de rechtbank.
Advocaat Vincent Vereecke en vader Daniël Spanhove trokken met het dossier naar de rechtbank.© AFr

In eerste aanleg werd de pester veroordeeld tot zes maand cel met uitstel voor onopzettelijke doding en een geldboete van 275 euro, ook met uitstel. Zijn advocaat ging in beroep, omdat er volgens hem sprake was van twijfel en er in de afscheidsbrief ook geen sprake was van pesterijen. Toch bevestigt het hof in Gent nu het verband tussen de pesterijen en de zelfdoding. De man wordt opnieuw veroordeeld tot zes maand met uitstel voor onopzettelijke doding. De geldboete van 275 wordt hem nu wel effectief opgelegd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier