Peperdure tent gestolen in Knokke

Deze tent is foetsie © TL
Redactie KW

Dieven hebben een kadertent van 150.000 euro gestolen in Knokke. Die moest woensdag opgetrokken worden voor Knokke Hippique. “Ik vermoed dat de dieven maar al te goed wisten waar ze mee bezig waren”, zegt slachtoffer Nick Janssens-Verheyden.

Een meer dan opvallende diefstal in Knokke. Dieven gingen daar aan de haal met vier containers van twee op vijf meter groot. In de containers zat een gedemonteerde kadertent van tientallen meters lang. Kostenplaatje: 150.000 euro. “En dan reken ik alle contracten die op die tent liepen voor komende evenementen nog niet mee”, zegt Nick Janssens-Verheyden (19), medezaakvoerder van TJL Events.

Gespecialiseerde dieven

De diefstal gebeurde op de terreinen waar binnen enkele dagen Knokke Hippique opnieuw van start gaat. Op 6 juli gaat het internationale jumping event opnieuw van start op de terreinen langs de Westkapellestraat in Knokke-Heist. Alles wordt er momenteel volop in gereedheid gebracht. Er staan al heel wat tenten op het terrein, maar ééntje ontbreekt dus.

TJL Events uit Lubbeek zou die kadertent normaal woensdagmorgen opzetten. De tent zelf werd dinsdagavond in vier loodzware – elk tussen de één en twee ton zwaar – containers gelost op het terrein. Maar toen de werkmannen die woensdagmorgen wilden opzetten bleken de containers gestolen te zijn. Een zeer onaangename verrassing voor de eigenaars. “Ik vermoed dat iemand wist dat onze kadertent in die containers stak”, zegt zaakvoerder Nick. “Dat is nu niet bepaald iets dat je zomaar in de koffer van je auto laadt. De daders moeten een vrachtwagen of zo gehad hebben om dat in te laden. En het moet allemaal heel wat tijd in beslag genomen hebben. Voor het oud ijzer is het ook niet geweest, want ook de zeilen werden meegenomen. Bovendien lag er heel wat materiaal op het terrein dat ze ongemoeid lieten. En alle andere tenten die al opgezet waren, bleven gewoon staan.” De dieven moeten de containers dan ook in een vrachtwagen geladen hebben en vertrokken zijn.

Pukkelpop

De jonge zaakvoerder ging ondertussen al klacht tegen onbekenden indienen bij de politie van Knokke-Heist. Daar zijn ze dan ook een onderzoek naar de diefstal gestart. “Die tent werd vaak verhuurd en er liepen nog heel wat contracten”, klinkt het. “Dit is dan ook een financiële kaakslag. Maar we komen er wel doorheen. Toen Pukkelpop door die zware storm getroffen werd leden we ook al een miljoen euro schade.”

Bij Knokke Hippique zitten ze ook verveeld met de zaak. Maar de diefstal zal de werking van het evenement hoe dan ook niet in het gedrang brengen. “We zijn snel in gang geschoten en er is ondertussen al een oplossing voor dat probleem gevonden”, klinkt het.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier