Peperdure gestolen Porsche van verongelukte Harelbekenaar teruggevonden

Redactie KW

Zes dagen nadat een oldtimer Porsche van 150.000 euro in Knokke gestolen werd, vond de politie hem honderden kilometers verder in Nederland terug.

De oldtimer Porsche 356B coupé spider van het bouwjaar 1963 werd vorige week zaterdagavond in de Prins Filiplaan in Knokke gestolen. De dieven pikten die vanop een privé-parking toen de eigenares anderhalf uur weg was. Maar woensdag merkte de Nederlandse politie de wagen op, vlakbij de Duitse grens. Ze hielden de bestuurder tegen en achterhaalden dat het om de gestolen Porsche van de rijke familie ging. Wat er precies gebeurd is en waar de dief naar op weg was, blijft voorlopig onduidelijk. “De politie zei dat ze hem gevonden hadden, maar over de omstandigheden wilden ze nog niet veel kwijt”, zegt eigenaar Didier Glorieux.

De wagen was niet alleen peperduur, maar had ook een grote emotionele waarde. Het was namelijk Rik Glorieux, de zaakvoerder van AG Plastics uit Harelbeke, die de wagen drie maanden voor zijn dood had gekocht. Hij kwam in augustus 2014 om het leven bij een vliegtuigcrash nabij Parijs. “Die wagen was zijn pronkstuk en voor ons onlosmakelijk met hem verbonden“, zegt zijn zoon Didier. “Net daarom was het zo pijnlijk toen die gestolen werd.”

Beloning van 5.000 euro voor de politie?

De familie loofde een beloning van 5.000 euro uit voor de gouden tip. Naar wie die nu precies moet gaan, is echter niet duidelijk. “Sinds de dood van mijn vader staat de wagen bij mijn zus”, zegt Didier. “Zij kreeg woensdagavond een telefoontje van de politie. Vermoedelijk hadden ze de Porsche terug gevonden, maar we moesten dat aan de hand van allerlei nummers nog verifiëren.” Vrijdagmorgen mocht de familie naar Maasmechelen om de wagen op te halen. Een zijraampje was ingeslagen en het deurslot geforceerd. De auto werd dan ook onmiddellijk naar een gespecialiseerde garage overgebracht.

De familie van de overleden industrieel is erg gelukkig met de onverwachte vondst. “We willen echt iedereen bedanken. De mensen die het op internet gedeeld hebben en de politie die schitterend werk leverde. De auto was binnen de zes dagen terecht. Dat vind ik echt een knap staaltje politiewerk. Of ik de 5.000 euro aan de politie schenk? Ik wil eerst de precieze omstandigheden nog eens horen, maar ik sluit dat zeker niet uit.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier