Pedofiele leraar uit Zillebeke kent zijn straf op 12 mei

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Ieper heeft zich donderdag opnieuw gebogen over het dossier van de 45-jarige pedofiele leraar L.M. uit Zillebeke. De resultaten van bijkomende onderzoeken werden voorgelegd.

In het dossier van pedofiele leraar L.M. uit Zillebeke werd op 17 maart een tussenvonnis geveld. De rechtbank legde op dat de 45-jarige man een leugendetectortest moest ondergaan. Ook zijn echtgenote moest verhoord worden, wat in het onderzoek nog niet gebeurd was. Donderdag werden de resultaten van die onderzoeken bekeken. De inhoud daarvan bleef achter gesloten deuren.

De zaak kwam eind vorig jaar aan het licht toen de betrokken leraar geschorst werd na een klacht over een ongepaste mail aan een van de leerlingen van de basisschool Sint-Vincentius in Zillebeke. Na de klacht over ongepast mailverkeer, werd een huiszoeking uitgevoerd bij de leraar thuis. Op 22 oktober 2015 werd er kinderporno aangetroffen op zijn pc.

Vijf verschillende meisjes

De onderzoeksrechter liet de man aanhouden. In de daaropvolgende weken kwamen vijf bezwarende verklaringen van vijf verschillende meisjes. Het gaat om feiten over een periode van tien jaar, van oktober 2004 tot juni 2014, in de school in Zillebeke waar L.M. werkzaam was.

Het openbaar ministerie vorderde voor de feiten een celstraf van twee jaar. Vonnis op 12 mei.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier