Pedofiel stelde zelf voor om zich chemisch te laten castreren

© Getty Images
Redactie KW

De correctionele rechtbank van Veurne heeft een 24-jarige Diksmuidenaar voor zedenfeiten veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan slechts één jaar effectief.


© Getty Images

De jongeman kwam in het vizier van de speurders door het downloaden van honderden pornografische afbeeldingen van kinderen. In zijn atletiekclub maakte hij zich ook schuldig aan seksueel uitdagend gedrag in de kleedkamers. In dat dossier zat hij eerder al een tijdje in de cel. Ook daarna bleef de Diksmuidenaar zedenfeiten plegen, onder andere in het park van Diksmuide en tijdens chatsessies met minderjarigen.

De beklaagde is zich heel goed bewust van zijn ernstig seksueel probleem. Daarom vroeg de verdediging om hem een straf onder strenge voorwaarden op te leggen. De jongeman stelde zelf chemische castratie voor.

De rechtbank volgde de redenering van de verdediging en legde de Diksmuidenaar een grotendeels voorwaardelijke celstraf van vier jaar op. Na zijn vrijlating moet de jongeman zich onmiddellijk laten opnemen. Hij zal er zoals zelf voorgesteld ook medicatie krijgen om zijn geslachtshormonen te onderdrukken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier